Vučić razgovarao sa potpredsednicom ukrajinske vlade

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade Ukrajine Ivana Klimpuš-Cincadze razgovarali su danas u Beogradu o bilateralnim odnosima.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

12:43

Vučić razgovarao sa potpredsednicom ukrajinske vlade
Foto: Tanjug

Oni su se saglasili da je važno da rukovodstva Srbije i Ukrajine međusobno podržavaju teritorijalni integritet dveju zemalja.

Premijer Vučić je istakao da se nada unapređenju ekonomskih odnosa i naglasio da je ove godine povećana robna razmena između Srbije i Ukrajine, ali nedovoljno s obzirom na ekonomske potencijale dveju zemalja, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je naglasio da je neophodno raditi na jačanju turizma, posebno nakon otvaranja direktne linije Beograd-Kijev kompanije "Er Srbija".

Sagovornici su istakli i potrebu potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovinskoj razmeni, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednica ukrajinske Vlade Ivana Klimpuš-Cincadze čestitala je premijeru Vučiću pobedu na parlamentarim izborima i otvaranje poglavlja u procesu evrointegracija.

Ona je dodala da obe zemlje imaju isti cilj, a to je članstvo u Evropskoj uniji istakavši važnost međusobne podrške na evropskom putu.

Tema susreta bio je i Biznis forum koji će u oktobru biti održan u Kijevu uz saradnju privrednih komora, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: