Erdogan i Putin sve bliži, Čavušoglu rekao "hvala"

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izrazio je zahvalnost predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na "bezuslovnoj podršci" vladi u Ankari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

12:50

Erdogan i Putin sve bliži, Čavušoglu rekao
Foto: Getty Images

"Rusija nam je izrazila bezuslovnu podršku. Pre svega, želeo bih da se zahvalim gospodinu Putinu i drugim ruskim zvaničnicima", rekao je Čavušoglu, za turski televizijski kanal "Haberturk", preneo je ruski TASS.

On je kazao i da bi sastanak ruskog predsednika i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana mogao da bude održan u avgustu pre Samita G-20.

"Ovaj sastanak će biti usredsređen na uklanjanje ekonomskih barijera i druge korake potrebne za obnavljanje bilateralnih odnosa", naveo je Čavušoglu.

Odnosi Rusije i Turske su se duboko poremetili nakon što je iznad Turske oboren ruski vojni avion, ali su naglo otoplili nedavno kada je predsednik Turske Redžep Erdogan uputio izvinjenje Putinu i porodici stradalog pilota.

Od tada, stiglo je više signala da je na pomolu "veliko pomirenje" dve zemlje, kako iz Turske, tako i iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: