Potvrda iz Moskve: BG želi ruske rakete i MiG-29

Srbija je zainteresovana za kupovinu ruskih sistema protivvazdušne odbrane tipa ”tor“, ”pancir“ i ”buk“, kao i za lovce MiG-29, piše “Sputnjik”.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2016.

13:28

Potvrda iz Moskve: BG želi ruske rakete i MiG-29
foto: Beta/AP

Beograd se zainteresovao za njih nakon saopštenja o planovima Hrvatske da kupi američko naoružanje, saopštio je predstavnik Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

”Razmatramo pitanje isporuke sredstava PVO i lovaca MiG-29 u Srbiju. Ova zemlja je naš strateški partner u Evropi u mnogim sferama, uključujući vojno-tehničku saradnju“, rekao je izvor.

Dana 15. januara saopšteno je da se Srbija, nakon objavljivanja planova Hrvatske o kupovini operativno-taktičke rakete MGM-140 ATACMS od SAD, zainteresovala za ruske sisteme PVO tipa ”tor“, ”pancir“ i ”buk“, kao i za lovce MiG-29.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: