Vodič za džihadiste u EU: Nosite krstić oko vrata

Militanti koji se bore na strani tzv. Islamske države izdali su zastrašujući priručnik za potencijalne militante koji žive na Zapadu, piše Independent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

17:38

Vodič za džihadiste u EU: Nosite krstić oko vrata
Foto: Beta/AP, arhiva

Priručnik na engleskom jeziku ima 58 strana i može se pronaći na internetu, a u njemu se nalaze uputstva potencijalnim borcima ID kako da budu neupadljivi tajnim službama zapadnih zemalja dok planiraju nove terorističke napade poput onog u Parizu novembra 2015.

Njima se savetuje da nose negovane brade, da koriste “zapadnjačke” kolonjske vode i da se pretvaraju da su hrišćani tako što će nositi lančić s krstom oko vrata.

Priručnik pod nazivom “Bezbednosni vodič za usamljene vukove Mudžahedine” ne objašnjava samo kako izbeći zapadnjačke tajne službe, već i sugeriše nove potencijalne ciljeve koje treba napasti.

“Nema sumnje da danas, u vreme usamljenih vukova, braća na Zapadu moraju da znaju važne stvari o sigurnosti kako bi uspešno izvršili operacije”, stoji u uvodu priručnika.

“Smatramo da će naša braća koja ne govore arapski ove savete smatrati zanimljivim i da će im pomoći u njihovim blagoslovenim operacijama", dodaje se u priručniku.

Ekstremistima se preporučuju i napadi po klubovima kako bi glasna muzika i nedostatak izlaza stvorili dodatnu paniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: