SNS: Troje odbornika DS u Pančevu prešlo kod nas

Srpskoj naprednoj stranci pristupilo je troje odbornika Demokratske stranke (DS) u Skupštini Pančeva, izjavio je predsednik Gradskog odbora SNS Željko Sušec.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

15:29

Default images

On je rekao da su Milica Todorović, Srđan Josimov i Dragan Josifović potpisali pristupnice i da svoj prelazak nisu ničim uslovljavali.

"Ovo je odgovor SNS-a na jeftin predizborni trik vrha DS-a (poziv lokalnim odborima da izađu iz vlasti s naprednjacima). Normalno je da nećemo dozvoliti da neko sa šest odsto podrške građana Srbije ponizi stranku koju podržava preko 50 odsto građana", izjavio je Sušec.

On je rekao da je u poslednja dva dana SNS-u prišlo devet novih odbornika. Pored troje bivših demokrata, u SNS je prešlo i troje nezavisnih odbornika, bivših socijalista, i jedna odbornica Socijaldemokratske partije koja je izabrana na listi Liberalno demokratske partije.

SNS sada u lokalnom parlamentu ima 27 predstavnika, a novu skupštinsku većinu činiće 42 odbornika od ukupno 70, rekao je Sušec i najavio da će ta vladajuća većina biti formalizovana na sednici pančevčke skupštine naredne nedelje.

U pančevačkom DS-u je rečeno kako je samo Milica Todorović zvanično zatražila ispisnicu iz stranke.

"Naša politička scena se pretvorila u fudbalsko tržište, pa članovi stranaka prelaze tamo gde im se više ponudi", rekao je predsednik Gradskog odbora stranke Predrag Bogatinčević.

Bogatinčević je rekao da će o odluci Glavnog odbora da se napusti lokalna vlast sa SNS i o prelascima odbornika DS u suprotni tabor, razgovarati u subotu, posle sednice Gradskog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: