Turčinov: Ukrajina će dobiti rat s Rusijom

Sekretar za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aeksandar Turčinov rekao je da če Ukrajina pobediti u ratu s Rusijom proterivanjem i poslednjeg osvajača.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

09:41

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Ukrajina je bastion koji je pokvario Putinove planove da Ukrajince liši slobode, nezavisnosti i evropskog puta. To nije pobeda", kazao je on.

Turčinov je naglasio da će pobeda biti ostvarena kada i poslednji osvajač bude proteran iz Ukrajine i kada budu inušteni i strani i domaći neprijatelj.

“Dugo su marionete Kremlja, koje su bile na čelu Ukrajine, radile sve kako bi uništile naše oružane snage, kako bi oslabile naše snage bezbednosti i dovele do bankrotstva odbrambene industrije. Iskoristivši činjenicu da je Ukrajina bila u veoma teškom stanju, napali su nas s leđa, okupirali su Krim i započeli rat u Donbasu. Ali, Ukrajina je veoma brzo obnovila svoju vojsku, ojačala pograničnu službu i pružila otpor”, rekao je Turčinov, preneli su ukrajinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: