Nemačka: 200.000 državljana SRB pred deportacijom

Sve je više srpskih državljana koji traže azil u Nemačkoj, oko 90 odsto su Romi, a od 24.000 njih već je traženo da napuste tu zemlju, piše "'Politika''.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2015.

07:11

Default images
Foto: Thinkstock

Prema rečima Lize Heger, portparola nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, čak 200.000 državljana Srbije nalazi se u Nemačkoj bez odgovarajuće dozvole za boravak, ili su tražili azil za koji, kako kaže, nemaju šanse da ga dobiju, tako da svima njima preti deportovanje u Srbiju.

Heger je, za današnju ''Politiku'', navela i da je ''do maja ove godine 1.311 Srba poslato nazad u Srbiju, i da je po tom pitanju saradnja Srbije i Nemačke veoma dobra.

I ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer ranije je rekao da je neprihvatljivo to što je 40 odsto tražilaca azila u Nemačkoj sa Balkana.

On je naveo da će oni morati da napuste Nemačku koja je postala glavna destinacija za tražioce azila koji beže od rata i progona, ali da zahtevi izbeglica iz ''zemalja jugoistočne Evrope, uključujući Albaniju, Srbiju i Kosovo gde nema oružanih sukoba nemaju šanse da budu pozitivno rešeni''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: