Objavljen snimak pada helikoptera u Rusiji

Ruski vojni helikopter Mi-28N srušio se na aeromitingu u gradu Rjazanu, tokom akrobatskog leta izvedenog u sklopu prve vojne Olimpijade u Rusiji.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

12:06

Default images
Foto: Screenshot

Jedan pilot je u toj nesreći poginuo, dok je drugi spasen i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U međuvremenu pojavio se i snimak pada helikoptera na aeromitingu.

Tokom izvođenja akrobatske tačke, helikopter koji pripada letačkoj akrobatskoj grupi "Berkuti" (Zlatni orlovi) se iznenada nagnuo u stranu i počeo nekontrolisano da gubi visinu.

Letelica je pala u šumu nedaleko od aerodroma i po udaru o zemlju se zapalila. Vatrogasci su brzo stigli na mesto nesreće i ugasili vatru.

Zasad nema zvaničnih informacija o tome da li su oba pilota preživela nesreću, a preliminarni izveštaji ukazuju na to da se jedan pilot spasao. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: