"Kamenovanje Vučića zastrašujuća poruka fanatika"

Napad kamenjem na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nosio je zastrašujuću poruku islamističkog fanatizma i može se tumačiti kao atentat.

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2015.

17:52

Default images
foto: Beta/AP

To je izjavio istoričar Aleksandar Raković uz navode da je prema šerijatskom pravu, objašnjava Raković kamenovanje smrtna kazna koja može da se počini kao krvna osveta.

"Taj čin kamenovanja u Srebrenici, dakle, možemo tumačiti kao atentat na prijemijera Vučića“, naveo je Raković sa Instituta za noviju istoriju Srbije.

On sa žaljem konstatuje da već neko vreme se u Federaciji BiH podgreva atmosfera linča. “

“Zapadne zemlje samo u teoriji podržavaju 'pomirenje' u Bosni i Hercegovini i na prostoru bivše Jugoslavije. U praksi rade sve da do pomirenja ne dođe“, izričit je Raković.

Tolerisanjem albanskog ekstremizma i islamističkog verskog fanatizma na prostoru bivše Jugoslavije, zemlje Zapada čine da se balkanske razlike sve više produbljuju i da su prilike sve užarenije, objasnio je on.

“To su činjenice koje primećujem i kao profesionalni istoričar i kao stručnjak za međuverski dijalog koji u svojim istraživanjima ide u dubinu problema, prema lokalnim zajednicama na prostoru bivše Jugoslavije“, naveo je Raković u reagovanju povodom jučerašnjeg brutalnog napada na srpskog premijera po izlasku iz Memorijalnog centra u Potočarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: