"Velika razlika u glasovima komplikuje situaciju"

Profesor Fakulteta političkih nauka Jovan Teokarević smatra da ukoliko ostane mala prednost opcije "oxi" nad "nai" to će dati jasan signal za dalje korake.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

20:22

Default images

Teokarević je u specijalnoj emisiji na TV B92 naglasio da bi velika razlika u broju glasova mogla da zakomplikuje situaciju.

Oko 80 odsto Grka želi da ostane u Evropskoj uniji, ali ako današnji referendum pokaže visok procenat onih koji su zaokružili "ne" na referendumu, mnogo toga biće dovedeno u pitanje

Već sada se postavljaju mnogo pitanja jer "većina građana nema pojma šta piše u tim planovima o kojima se pregovaralo".

Profesor je istakao i da je "grčka vlada stavila prvo odgovor "ne" pa odgovor "da" na današnjem referendumu, što se ne radi".

"Sada se postavlja pitanje da li Grčka želi da ostane u EU i da li sadašnja vlada ima legitimitet da i dalje vodi Grčku", kazao je Teokarević i dodao da veruje da će biti većih ustupaka EU i MMF-a i da šanse za dogovor postoje.

"Ceo zaplet je rezultat obostranih grešaka i nepopuštanja sa obe strane. Evropa je mogla da bude fleksibilnija. Rasplet grčke krize zavisi od odnosa ekonomije i politike. Neka ekonomska pitanja moraju da se rešavaju na politički nači", zaključio je Teokarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: