Petak, 03.07.2015.

12:29

Zagreb: Skinuta tabla sa ćiriličnim pismom

Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma u centru Zagreba.

Izvor: Tanjug

Default images
Thinkstock

Tabla je bila postavljena na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a.

Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a i sa žaljenjem konstatuju da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje su kao organizacija doživeli u Zagrebu, s obzirom da je ovo treći put da je tabla sa imenom organizacije uništena ili otuđenja sa pročelja zgrade.

"Nadamo se da će počinitelj(i) biti pronađen(i), a da ćemo kao društvo demokratski sazreti u pravcu punog poštovanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta", piše u saopštenju SDF-a koje potpisuje predsednik Upravnog odbora Veljko Džakula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: