Kina oslonac naše politike u svetu

Direktor Kancelarije za saradnju sa sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je Kina oslonac srpske politike u svetu.

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 19.12.2014.

08:09

Default images

On je ocenio i da je Srbija dobitnik samita, koji je održan u Beogradu, jer se predstavila kao dobro mesto za ulaganje.

Mihajlović je rekao da je poslednjih godina ta saradnja intenzivirana i da krunu predstavlja Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", koji je održan u Beogradu i poseta kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji.

Srbija očekuje strane investicije, a one u ovom trenutku mogu brzo i na kvalitetan način da stignu iz Kine, istakao je Mihajlović za RTS.

Mihajlović je ukazao da Srbija nije završila tranziciju i da ima mnogo preduzeća koja su "još uvek negde izmedju društvene, državne svojine koja su se izgubila u nekoj magli privatizacije".

Za njihovo oživljavanje, otvaranje novih radnih mesta i za reindustrijalizaciju Srbije su potrebne investicije, koje u ovom trenutku mogu da stignu i iz Kine, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je samit bio prilika za susret privrednika, jer je na samitu bilo prisutno više od 500 kompanija, da je to bila berza ulaganja i ponude preduzeća i da je naša strana to dobro iskoristila,

On je istakao da je prisustvovalo više od 1.000 registrovanih predstavnika medija i dodao da otvaranje Pupinovog mosta Zemun - Borča predstavlja veliku stvar.

Mihajlović je ocenio da najavljena izgradnja bloka u Termoelektrani Kostolac predstavlja jedan od krupnih koraka u stvaranju energetskog liderstva Srbije u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: