Putin upozorava na anarhiju i haos

Vladimir Putin optužio SAD da potcenjuju posthladnoratovski svetski poredak i upozorio da svet može da potone u anarhiju i haos, piše Fajnenšel tajms.

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

13:35

Default images

Kako je naveo Fajnenšel tajms govor koji je ruski predsednik juče održao u Sočiju predstavlja njegove najznačajnije stavove o spoljnoj politici, od kako je iznenadio Zapad u Minhenu 2007. Ruski predsednik je tada optužio Vašington da je "prekoračio svoje granice u svakom smislu" i povukao nove linije podele u Evropi.

Londonski list ocenjuje da je Putin u jučerašnjem govoru, pored oštre kritike SAD, takodje signalizirao da veruje da "Vašington i Moskva treba da podvuku crtu ispod nedavnih dogadjaja i sednu zajedno sa drugim velikim ekonomijama kako bi redizajnirali sistem globalne uprave duž multipolarnih linija".

U govoru u Sočiju, Putin je rekao da ne smatra SAD pretnjom Moskvi, mada je istakao da je pogrešna politika Vašingtona ugrozila medjusobne interese i poverenje.

On je takodje naveo da su zapadne sankcije protiv Moskve zbog ukrajinske krize greška koja utiče na sve, prenosi Tas s pisanje Fajnenšel tajmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: