Nemački vicekancelar stiže u posetu

Zamenik kancelara i ministar ekonomije i energetike Nemačke Zigmar Gabrijel dolazi u Beograd sredinom novembra, saznaje Danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

22:38

Default images

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je sa Gabrijelom i kada je bio u radnoj poseti Berlinu krajem avgusta.

Gabrijel je i predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke od 2009. i visoko rangirani političar - reč je o najbližem saradniku kancelarke Angele Merkel. Prema informacijama lista Danas, planirano je da poseta vicekancelara Gabrijel Beogradu bude jednodnevna. Postoji mogućnost da se tokom boravka u Srbiji on susretne i sa predsednikom Vlade Vojvodine i liderom DS Bojanom Pajtićem.

O Zigmaru Gabrijelu evropska štampa piše kao o političkoj zvezdi u usponu i političaru koji je uspeo da ujedini posvađanu i podeljenu građansku levicu. Takođe, pošlo mu je za rukom da nametne utisak da sada socijaldemokrate (sa)određuju politički kurs u državi, kao u epohama kada je reč socijaldemokratskih kancelara, poput Vilija Branta, a kasnije i „levog liberala“ Gerharda Šredera određivala kurs Berlina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: