Berlin: Duma igra kako Putin svira

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova u analizi situacije u Rusiji ocenilo da se ta zemlja pod vođstvom Putina razvila u autoritarnu državu, piše "Špigel".

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

16:40

Default images

"Državna Duma 'igra' kako Putin 'svira' a sudstvo donosi presude koje su prijatne za Kremlj" kaže se u analizi u koju je Špigl imao uvid uz ocenu da je u Rusiji "korupcija deo sistema i da se protiv nje vodi samo selektivna borba".

Zamenik šefa poslaničkog kluba demohrišćana u Bundestagu Andreas Šokenhof i ekspert za spoljnu politiku opozicione partije Zeleni Mari-Luize Bek najavili su, povodom zategnutih odnosa sa Rusijom, da neće krajem oktobra putovati u Soči na "Peterburški dijalog," piše "Špigel".

Reč je o forumu koga su pre skoro deceniju i po ustanovili ruski predsednik Vladimir Putin i tadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder.

"Peterburški dijalog", utemeljen u cilju unapredjenja ukupnih nemačko-ruskih odnosa, održava se jednom godišnje, naizmenično, u Rusiji i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: