Miletić: Parada ponosa 31. maja

Parada ponosa ove godine biće održana od 19. do 31. maja, najavio je Goran Miletić iz Organizacionog odbora Parade.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

16:22

Default images

Prema njegovim rečima, poslednjeg dana planirana je protestna šetnja od Slavije do Trga Republike.

Miletić je u izjavi Tanjugu rekao da će se kulturne manifestacije tokom ovih dana održati u Savamali.

"Ove godine će Parada ponosa trajati duže i biće puna kulturnih manifestacija i aktivnosti, poput izložbi i koncerata", rekao je Miletić, koji je dodao da su protestna šetnja i maršruta prijavljene policiji.

On očekuje da će sastanci povodom održavanja parade biti održani sa predstavnicima vlasti nakon formiranja nove vlade i ističe da bi podrška budućeg premijera Aleksandra Vučića ovoj manifestaciji bila značajna.

Na pitanje da li su razgovarali sa političarima na srpskoj sceni o podršci ovogodišnjoj paradi, Miletić kaže da još nisu, kao i da mnogi od njih nisu spremni na takve razgovore.

"Nadamo se da će ti razgovori uslediti posle formiranja vlade i to prvenstveno sa budućim premijerom. Njegova podrška prajdu će biti značajna, budući da je on sam rekao prošle godine da je učestvovao u odluci da prajd bude zabranjen", kazao je Miletić.

Govoreći o maršruti kojom će se povorka šetati 31. maja, Miletić kaže da je ona promenjena u odnosu na prethodne godine, kada je bilo u planu da se ide od parka Manjež do zgrade Vlade Srbije i Studentskog kulturnog centra.

"Ove godine u planu je da se krene sa Slavije do Trga republike, Ulicom kralja Milana", poručio je Miletić.

Aktivisti LGBT nastoje od 2009. godine da u Beogradu održe Paradu ponosa, koja je održana samo 2010. godine. Do sada je bila zabranjena četiri puta. Iako je 2010. godine i održana, dovela je i do velikih nereda.

Prošle godine aktivisti LGBT uspeli su spontano da se okupe 27. septembra ispred sedišta Vlade Srbije, odakle su prošetali do Skupštine Srbije, jer je i prošle godine ona zabranjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: