Nagrada za Marka Somborca

Karikaturista Blica Marko Somborac dobitnik je nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2012. godinu.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

13:41

Default images

Žiri je odlučio da nagradu dodeli marku Somborcu jer on već godinama svojim nadahnutim i veštim crtačkim perom odslikava moderno srpsko društvo, zaglibljeno u blato korupcije, dirigovanih medija i tajkunskih interesa, sa nerazvijenim demokratskim institucijama.

Njegovi satirični stripovi u dnevnom listu "Blic" na maestralan način govore o "našim danima", odupirući se manipulacijama, demagogiji i kretenizaciji javnosti.

Ove godine, u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su i novinar Čaba Presburger, doskorašnji glavni urednik lista "Mađar so ", novinarski tim TV emisije Insajder i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

Žiri je radio u sastavu Dinko Gruhonjić, Ljubomir Živkov, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Ceremonija dodele novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost održaće se u sredu, 24. oktobra 2012. u 12 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, u Resavskoj ulici, 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: