Ponedeljak, 24.09.2012.

21:49

Abu Hamza biće izručen SAD

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će radikalni muslimanski sveštenik Abu Hamza al-Masri biti izručen SAD u najkraćem vremenskom roku.

Izvor: Beta

Default images

Abu Hamzi al-Masriju odbijena je molba da se spreči njegovo izručenje SAD, navodi se u saopštenju.

Al-Masri, koji važi za jednog od najozloglašenijih ekstremista u Velikoj Britaniji, uputio je žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u kojoj je tražio da se spreči njegovo izručenje SAD.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije danas je saopštilo da je sud u Strazburu odbio njegovu žalbu, kao i da će raditi na tome da ga u najkraćem vremenskom roku izruči SAD.

Al-Masrija SAD traže zbog niza optužbi za terorističke aktivnosti, medju kojima i za pokušaj osnivanja kampa za obuku Al Kaide u državi Oregon.

Poznat je po ispadima protiv Zapada i Jevreja, a treuntno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog podsticanja mržnje. Takođe je dovođen u vezu sa otimanjem 16 talaca u Jemenu 1998. i za propovedanje džihada u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: