Ubijen član Kekine grupe na NBG

Vujadin Pejanović (34), visokorangirani pripadnik Kekine grupe, ubijen je oko 21 čas iz vatrenog oružja u Ulici Jurija Gagarina 219 na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2012.

22:19

Default images

Vujadin Pejanović, zvani Vule Balavi, upucan je u "sačekuši" dok je ulazio u automobil na parkingu ispred kafića "Key largo".

On je zadobio dve prostrelne rane u predelu glave i grudnog koša i Hitna pomoć je na licu mesta konstatovala smrt. Uviđaj je obavljen, istraga je u toku i radi se na identifikovanju počinioca. Veruje se da je u pitanju profesionalno ubistvo.

Kako saznaje B92, Pejanović je bio visokopozicioniran član novobeogradskog narko-klana čiji je vođa Dejan Stojanović Keka.

"Kekinu grupu" je formirao Dejan Stojanović, a uslov ulaska u grupu bio je da su članovi do sada već izvršili neko ubistvo ili pokušali nekog da ubiju. Grupa je više godina bila u sukobu sa grupom pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda, a zbog primata za teritoriju Novog Beograda.

U tom sukobu koji je dugo trajao bilo je na obe strane više mrtvih i ranjenih. Kriminalna delatnost grupe je vršenje svih težih krivičnih dela: ubistva, pokušaji ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilničko ponašanje, oduzimanje motornih vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge i drrugog. Članovi grupe se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih dela ubistava i pokušaja ubistva u Beogradu.

Za većinu tih krivičnih dela podnošene su prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi.

Kekina grupa se dovodi i u vezu sa organizovanjem nereda u Đenovi a fudbalskoj utakmici Italija - Srbija, a spominju se i veze sa prodajom fudbalera iz najvećih srpskih klubova.

Vođa grupe je Stojanović Dejan, zvani Keka (Stojanović je izvršilac krivičnog dela ubistva Sibinović Gorana), a članovi grupe su: Šesto Nikola zvani Pika (izvršilac ubistva Mićić Siniše), Borovčanin Ivan (zajedno sa Pejanović Vojkanom izvršio ubistvo Vukmanović Milana), Miketić Vladan (sumnjiči se za više ubistava među kojima Banda Nikole i Petrović Nikole, zbog čega je u bekstvu u inostranstvu), Spasojević Nebojša zvani Spale (pokušao ubistvo Ergić Nenada), Grujović Nenad zvani Gruja (zajedno sa drugim članovima grupe učestvovao u ubistvu Petrović Nikole), Arsenijević Nemanja zvani Mutavac (zajedno sa članovima grupe pokušao ubistvo Bandić Borislava i Bandić Željka), Milanović Nebojša zvani Milano, Dabić Aleksandar zvani Daba (izvršilac pokušaja ubistva Vujanović Milana i pokušaj ubistva Lazarević Zorana), Milinković Vladimir zvani Milinko (izvršio silovanje dve devojke N.G. i J.N.), Vlahović Aleksandar zvani Rambo (pokušao ubistvo Ilić Saše), Milosavljević Mario (pokušao ubistvo Stojanović Saše i Bujagić Nebojše).

Navedena ubistva i druga krivična dela su počinjena od sredine '90-ih na ovamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: