Slavi se pobeda rukometaša Srbije

I ovoga puta navijači su se nakratko provozali centrom Beograda da bi proslavili pobedu rukometne reprezentacije Srbije i ulazak u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Petak, 27.01.2012.

23:32

Default images

Na sličan način se slavilo i u drugim gradovima.

Slika koju smo često viđali kada su naši sportisti osvajali titule i medalje sada se ponavlja i posle veoma napetih i važnih utakmica.

Odmah nakon meča "visokog rizika"sa Hrvatskom petardama i pesmom je proslavljen veliki sportski uspeh.

Iz MUP-a je za B92 potvrđeno da je sve proteklo u navijačkoj atmosferi i da je bilo mirno i u Areni i van nje. Policija je ranije danas sa graničnih prelaza vratila više od 400 navijača Hrvatske reprezentacije, od kojih mnogi nisu imali kartu za utakmicu, a mnogi su bili i u alkoholisanom stanju.

U brojnim lokalima u centru grada mladi su uzvicima "Srbija, Srbija" i "Pobeda, finale" pozdravili sjajnu igru rukometaša.

Grupe mladića i devojaka okićenih nacionalnim obeležjima krenule su ka tradicionalnom mestu okupljanja nakon značajnih sportskih uspeha državnih timova - Trgu Republike. Tu se okupilo nekoliko stotina uglavnom mladih, koji skandiraju sada već srebrnim rukometašima, listom uvereni da neće stati u pobedonosnom pohodu i da će se u nedelju, u finalu protiv Danske, okititi žarko željenom titulom evropskog šampiona.

"Srbija, Srbija" odjekuje centralnim beogradskim ulicama, gde kruže automobili sa uključenim sirenama i istaknutim državnim zastavama. Oduševljeni navijači pozdravljaju novi veliki uspeh srpskog sporta, nakon trijumfa u izuzetno značajnom meču koji je protekla dva dana okupirao pažnju celokupne javnosti.

Kolona vozila, sa istaknutim srpskim zastavama i uz zvuke sirene, krenula je i banjalučkim ulicama proslavljajući na taj način pobedu reprezentacije Srbije.

I Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici izašli su na ulice kako bi proslavili uspeh naših rukometaša. Ispaljivani su vatromet i petarde, a automobili su kružili do mosta na Ibru, gde građani dežuraju više meseci.

Građani slave i pobede vaterpolista i tenisera Novaka Đokovića. Najviše njih gledalo je te utakmice kod kuće.

Iako su na severu Kosova drastične restrikcije struje, dok je trajala rukometna utakmica Srbija - Hrvatska struja nije nestajala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: