Kritike na račun ministra Petrovića

Savez samostalnih sindikata Vojvodine i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata kritikovali su ministra poljoprivrede Dušana Petrovića zbog nestručnosti.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 02.06.2011.

14:39

Default images

Samostalni sindikat iz Vojvodine smatra da ministar Petrović nema strategiju za razvoj poljoprivrede i da je to izazvalo masovne proteste ratara u Vojvodini.

Sindikat je ocenio da ministar Petrović sa poljoprivredom "nema nikakve veze" i izrazio žaljenje što je smenjen prethodni ministar, iako za to "nije bilo razloga".

"Umesto da kroz proizvodnju i izvoz poljoprivrednih proizvoda naša zemlja izađe iz krize, sa ovako 'stručnim' ministrom dovedena je na
ivicu kolapsa", naveo je taj sindikat u saopštenju za javnost.

Sindikat je upozorio da blokade koje poljoprivrednici na traktorima sprovode u celoj Vojvodini od 30. maja nanose ogromne štete ne samo
agraru, već i celoj privredi, jer je veoma ograničeno kretanje robe i ljudi.

Poljoprivrednici protestuju zbog smanjenja broja poljoprivrednika obuhvaćenih subvencijama i od ponedeljka blokiraju puteve u Vojvodini.

Pregovori s Vladom Srbije, održani sinoć, bili su neuspešni.

Podrška i ASNS-a

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata takođe podržava zahteve poljoprivrednika, koji blokadom puteva iskazuju nezadovoljstvo najavljenim merama o subvencionisanju agrara.

"U državi u kojoj se godinama nije ulagalo u poljoprivrednu proizvodnju, gde su pravi prioriteti stavljeni u drugi plan, potpuno je opravdan gnev i revolt poljoprivrednika", navodi se u saopštenju.

Iz ASNS podsećaju da se od poljoprivrednika "očekuje da svojim radom doprinesu održavanje socijalne stabilnosti države, a za uzvrat, država im odgovara - u budžetu nema para'".

Iz sindikata podsećaju da država i pored teške ekonomske situacije i dalje osniva razne agencije i od para poreskih obveznika izdvaja milione za njihovo finansiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: