Utorak, 29.03.2011.

07:27

Vlada dala još 15 dana za "Telekom"

"Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Takvu odluku Vlada Srbije donela je posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude za "Telekom" ne odgovara uslovima propisanih tenderom.

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa je konstatovala da je "Telekom Austrija“ nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

U skladu sa ovom analizom, Vlada Srbije zatražila je od "Telekoma Austrija“ da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija "Telekom Srbija“ 1,4 milijarde evra i prema rečima državnog sekretara Ministarstva finansija Vuka Đokovića, Vlada ne odustaje od te cene.

"Odlukom Vlade Srbije 'Telekom Srbije' će se prodavati po ceni od 1,4 milijarde evra i naše pismo će biti u tom smeru", rekao je on.

"Ako poprave svoju finansijsku ponudu i daju minimalnu cenu ili preko nje, doći će do prodaje 'Telekoma'. U suprotnom će se proces okončati. Postoje određene indikacije da zaista 'Telekom Austrija' može da poboljša svoju ponudu i u tom smislu je i Radna grupa donela ovakvu ponudu", naveo je Đoković.

"Telekom Austrija“ ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navedeno je u saopštenju.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine i tog dana je stigla samo jedna ponude "Telekoma Austrije".

"Telekom Austrija" će razmisliti

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije“, kao što to traži srpska vlada, objavljeno je u Beču.

"Grupacija 'Telekom Austrija' će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade“, navedeno je saopštenju.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: