Krivična prijava protiv Kandićeve

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije demantovalo navode Nataše Kandić da je ono uzelo novac za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

12:45

Default images

Te tvrdnje Kandićeva je iznela u emisiji RTV B92 "Kažiprst".

Tužilaštvo je u saopštenju takođe najavilo da će zamenik tužioca za ratne zločine Dragoljub Stanković podneti krivičnu tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo, zbog kleveta izrečenih u "Kažiprstu".

"Zamenik tužioca Dragoljub Stanković nije imenom i prezimenom prozvan u emisiji, ali se izričito pominje u izveštaju Fonda za humanitarno pravo 'Saradnja državnih organa Republike Srbije i Fonda za humanitarno pravo', dostavljenom tužiocu za ratne zločine Republike Srbije 19. novembra 2010. godine, zbog čega se on odlučio za taj korak", stoji u saopštenju Tužilaštva. "Tužilaštvo ocenjuje da ovakvi neargumentovani i zlonamerni istupi predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić degradiraju i nanose štetu Tužilaštvu za ratne zločine i zameniku tužioca Stankoviću lično", navodi dalje Tužilaštvo.

"Zamenik tužioca Stanković postupao je i postupa u najkompleksnijim predmetima ratnih zločina kao što su ’Braća Bitići’, ’Ćuška’, ’Suva Reka’, ’Orahovačka grupa’, ’Anton Lekaj’, ’Trgovina organima’. U nekoliko navrata, zbog postupanja u navedenim predmetima, bila mu je ugrožena bezbednost", zaključuje se u saopštenju dostavljenom B92.

O tvrdnjama koje je iznela Nataša Kandić možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: