DSS: Vlada krivi druge za neuspeh

Vladajuća koalicija pokušava da opstane na vlasti ubeđivanjem građana da je prethodna vlada bila loša, izjavio je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Izvor: FoNet, Press

Nedelja, 04.07.2010.

17:34

Default images

Nigde u Evropi ne može se naći da imate toliko neuspešnu vlast kao što je ovdašnja, ocenio je bivši premijer Srbije u intervjuu “Presu“.

Uptan kako odgovara na optužbe vlasti da su sadašnje teškoće rezultat njegove vlade, Koštunica je istakao da su to "neodgovorne i neistinite optužbe vlasti koja je skoro na svim poljima dovela Srbiju u težak, nezavidan položaj".

"Pošto je sadašnja vlast svoju politiku u protekle dve godine zasnovala na lažnim obećanjima, nije neobično da se krivica za to što obećanja nisu ispunjena i što je poverenje naroda izigrano stalno prebacuje na nekoga drugoga", dodao je on.

Koštunica je ocenio i da je "šteta za Srbiju što sadašnji režim ne razume da su izbori prirodan i razuman izlaz u situaciji kada jedna vlada nema snage da se izbori sa krizom i da zemlju vodi napred".

Prema njegovim rečima, DSS i Srpska napredna stranka "imaju zajednički cilj da se raspišu izbori".

"A kada je reč o budućem programu nove vlade, sve stranke treba na izborima otvoreno da saopšte svoje programe, a na građanima je da svojim glasovima, odnosno podrškom biraju vladu", naglasio je on.

Koštunica je rekao da se DSS zalaže za ponovno uspostavljanje nacionalnog jedinstva i za novu nacionalnu politiku koja stavlja tačku na pogrešnu i površnu politiku da EU nema alternativu.

"Borićemo se na izborima za našu politiku nacionalnog jedinstva koja Srbiju i interese naših građana stavlja na prvo mesto, a međunarodne integracije procenjuje prema tome da li su i koliko u našem interesu", istakao je on.

"Smisao naše nove nacionalne politike je da se upravo menja takav pristup i da, pre svega, sve svoje snage usmerimo na unutrašnju obnovu Srbije. To znači da ne prizivamo stalno pomoć spolja nego da na partnerskim odnosima sarađujemo sa drugim državama, kao i sa EU, i da gradimo ekonomske odnose koji će biti obostrano korisni", objasnio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: