SAD: Poziv zvaničnicima Kosova

Predsednik i premijer Kosova pozvani su da se 26. februara sastanu sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, saopštila je ambasada SAD u Prištini.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2009.

09:49

Default images

"Državna sekretarka sa zadovoljstvom očekuje sastanak sa predsednikom i premijerom Kosova 26. februara kako bi ih ponovo uverila u obećanja za prijateljstvo i podršku Kosovu", navedeno je u saopštenju portparola Stejt departmenta Roberta Vuda, koje je sinoć prenela američka ambasada.

Pri tom je ocenjeno da je tokom protekle godine "Kosovo brzim koracima napredovalo u izgradnji demokratskih institucija i sprovođenju osnovnih principa Ahtisarijevog plana, uključujući u ustav zaštitu manjinskih prava i kulturnog i verskog nasleđa".

"Kao nezavisna država, Kosovo je sa dobrodošlicom dočekalo i efikasno sarađivalo sa Euleksom, NATO-om, Civilnom kancelarijom međunarodnog predstavnika i drugim predstavnicima međunarodne zajednice", istaknuto je u saopštenju.

Stejt department je dodao da je Kosovo sarađivalo u izgradnji stabilne i održive ekonomije, jedinstvenog i transparentnog sistema za vladavinu zakona i drugih institucija moderne, multietničke i evropske demokratije".

Stejt department "visoko ceni napore kosovskog naroda i vlade na promovisanju stabilnosti u regionu i saradnji među različitim entitetima i religijama radi izgradnje sigurne i napredne budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: