Koštunica: Ne Solaninom sporazumu

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da bi eventualno potpisivanje SSP sa EU bilo u partijskom interesu koalicije okupljene oko DS-a, ali ne i Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

11:59

Default images

"Ako Boris Tadić i koalicija Čanak-DS-G17 podržavaju Solanin sporazum, koji treba da pomogne ovoj koaliciji na izborima, to može predstavljati partijski interes Čanka, DS-a i G17, ali Solanin sporazum, svakako, nije u interesu države Srbije i srpskog naroda", navodi se u izjavi premijera.

Prema njegovim rečima, građane Srbije interesuje jedno jednostavno pitanje: da li se u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Srbija poštuje kao celovita država sa svojom pokrajinom Kosovo ili ne.

"Otvoreno kažemo da sumnjamo da Solanin sporazum, koji se nudi koaliciji Čanak-DS-G17 predstavlja pokušaj potpisivanja nezavisnosti Kosova. Ne sme biti trgovine Kosovom i ne sme se potpisivati Solanin sporazum ako se unapred izričito ne potvrdi da se taj sporazum odnosi na celovitu Srbiju", naveo je Koštunica.

Kako je dodao, zastrašivanje građana velikom propagandom o samoizolaciji ima za cilj da se prikrije namera da se "preko potpisivanja Solaninog sporazuma prizna prva NATO država".

"Vidimo i da, odjednom, kada je reč o Solaninom sporazumu, Vlada više nije u tehničkom mandatu, i da je to važilo samo kada je u pitanju bio energetski sporazum sa Rusijom", izjavio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: