Pretučen lider hrvatske stranke

Predsednika Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke Blaška Temunovića u ponedeljak su pretukle dve osobe, uz nacionalističke uvrede.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 20.06.2007.

13:03

Default images

Blaško Temunović teško je povređen posle napada dvojice nepoznatih mladića, kada se u ponedeljak vraćao kući iz kancelarije. On za B92 kaže da je, dok je prolazio Trgom žrtava fašizma u centru, oko 15 časova napadnut s leđa, a da su ga dvojica mladića naoružana bejzbol palicama i metalnom šipkom sustigla.

"Jedan me je udarao po bubrezima. Ja sam pao, tada je došao drugi i udario me šipkom po kolenu, u kojem je nešto puklo. Tukli su me jedno pet minuta", kaže on.

On kaže da niko od svedoka nije smeo da se suprotstavi napadačima, kao i da su ga dvojica mladića vređala na nacionalnoj osnovi.

Temunović je posle napada prežen u subotičku Opštu bolnicu gde je i operisan, kada mu je ustanovljena teška povreda kolena, a na oporavku u bolnici biće narednih desetak dana.

Kako je saopštila stranka, slučaj je prijavljen policiji, a Blaško Temunović je rekao da je jedna osoba privedena na ispitivanje.

Policija se još uvek nije oglasila. Stranka G17 plus osudila je napad u Subotici na Blaška Temunovića i pozvala nadležne organe da što pre uhapse i najstrože kazne napadače.

"G17 plus još jednom ističe da se problemi u civilizovanom društvu ne smeju rešavati nasiljem i da je tolerancija osnovni preduslov za normalan život u multietničkoj zemlji kakva je Srbija", navodi se u saopštenju te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: