Održana sednica Vlade – Zakon o eksproprijaciji povučen, o referendumu na izmeni

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici, održanoj u 20 časova, donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

16:30

Održana sednica Vlade – Zakon o eksproprijaciji povučen, o referendumu na izmeni
Shutterstock/aerogondo2

Njega je skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji neophodne i u kom obimu, i samo ukoliko se konstatuje da je zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sednici vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu vlade ukida se taksa za overu potpisa i jasno se omogućava da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovođenje referenduma.

Prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine.

Takođe, Narodna skupština Republike Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Vlada Republike Srbije se izvinjava građanima, Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije zbog toga što je radna verzija saopštenja, tokom pripreme za sednicu vlade, usled tehničke greške, poslata svim medijima, pre nego što je sednica vlade uopšte i održana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: