Sukobi u pivari

Jutros je u krugu Jagodinske pivare došlo do sukoba bivše direktorke i nezadovoljnih radnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.04.2006.

11:18

Default images

Posle upada u krug fabrike angažovanog obezbeđenja jutros nešto pre šest sati jutros, došlo je do tuče s radnicima koji su povratili kontrolu nad fabrikom, a nešto pre osam policija je prekinula sukob i omogućila da direktorka Zorica Jerotijević s obezbeđenjem bezbedno napusti fabriku. Policija je saopštila da je u sukobima u Jagodinskoj pivari povrđeno 16 lica.

"Jutros je stiglo oko desetak povređenih ljudi. Za sada imamo podatak da je reč o nekom amonijaku, jer su širili miris kiseline. Jednog od njih smo poslali na toksikologiju VMA, pošto je imao problema s plućima", kaže Slađana Mitrović, dežurna u jagodinskoj bolnici.

Po nalogu istražnog sudije, data je na veštačenje tečnost koju su u sukobima koristili radnici pivare. S druge strane, portir na kapiji, Života Milutinović, kaže da su pripadnici obezbeđenja prilikom ulaska u fabriku koristili bejzbol-palice: "Jedan je ušao s palicom i kazao mi je da budem miran i da se ništa neće dogoditi".

Jagodinska pivara je prodata na aukciji 29. avgusta prošle godine, a kupac je konzorcijum na čelu sa Panbirom iz Novog Sada, za 75 hiljada evra uz obavezu da u narednih pet godina investira 4,5 miliona evra. Radnici i manjinski akcionari ne priznaju zakonitost aukcije i u toku su sudski sporovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: