Srbin iz Izraela: Moja ćerka je mobilisana, njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu FOTO

Poslednjih par dana svet potresa vest o sukobima između izraelskih snaga i ekstremističke organizacije Hamas, koji se ne smiruju.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

18:40

Srbin iz Izraela: Moja ćerka je mobilisana, njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu FOTO
Foto: Profimedia

Jedan post na Tviteru posebno je potresao državljane Srbije, a radi se o objavi na kojoj otac iz Srbije koji tamo živi ispraća u rat svoju ćerku Miu u Pojasu Gaze.

Ovaj, najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je ove nedelje, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Neredi u Jerusalimu prerasli su u ozbiljan sukob, a rezultat su raketni napadi izraelski snaga na Gazu i Hamasa na izralske gradove, posebno Tel Aviv.

Najveći deo stanovništva je mobilisan, a kako u ovoj zemlji vojnoj obavezi podležu i muškarci i žene, i ova devojka se odazvala pozivu.

Njen otac, koji sa porodicom već dvadesetak godina živi u kibucu neposredno pored granice sa Pojasom Gaze, na svom nalogu na Tviteru je postavio objavu sa njenom fotografijom uz reči: "Mnogo vam hvala na rečima podrške. Mnogo znači u ovim trenucima. Izvinjavam se samo ako ne uspem svima da odgovorim. Trudim se da barem ispratim vaše poruke. Mia je ispraćena u kasarnu i raspoređena u garnizon koji pripada pojasu Gaze". Ubrzo su ispod njegove objave počeli da se nižu komentari podrške "Srećno Mia", "Biće sve dobro", "Srećno, želim joj da se što pre vrati u majčin i očev zagrlaj" samo su neki od utešnih i ohrabrujućih komentara.

Još jedna neprospavana noć, napisao je Mijin otac i rekao kako svakog momenta razmišljaju šta raditi ukoliko izbije uzbuna i gde da se sakriju.

U još jednoj objavi opisao je kako izgleda živeti okružen detonacijama, raketiranjem i sirenama za vazdušnu uzbunu koje ne prestaju.

Ovaj korisnik Tvitera svakodnevno obaveštava svoje pratioce o dešavanjima u Izraelu, a neretko su tu i video-snimci koje objavi, a na kojima se vidi sva ozbiljnost i brutalnost trenutne tamošnje situacije.

Za više informacija možete pratiti B92.net blog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: