Prebačen u bolnicu

Rukovodstvo zatvora u kojem Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštilo je da je odlučilo da prebaci Navaljnog u zatvorsku bolnicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

11:52

Prebačen u bolnicu
EPA/MARIO CRUZ

Zatvorska služba je navela da je zdravlje opozicionog političara "zadovoljavajuće" i da ga svakodnevno pregledaju doktori.

Lekar Jaroslav Ašikmin, koji leči Navaljnog, pre dva dana je rekao da se zdravstveno stanje kritičara Kremlja naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Dodao je da prema rezultatima on ima povišen nivo kalijuma što može da dovede do srčanog udara i povišen nivo kreatinina, što ukazuje na oštećenje bubrega.

"Naš pacijent može da umre svakog trenutka", napisao je on na Fejsbuku.

FSIN u saopštenju navodi da će Navaljni biti prebačen u bolnicu za zatvorenike koja se nalazi u drugom zatvoru ;u ;regionu Vladimir (severoistočno od Moskve).

Dalje navode da je zdravstveno stanje Navaljnog "zadovoljavajuće" i da je pristao da uzima vitaminsku terapiju.

Navaljni (44) je počeo štrajk gladju pre više od tri nedelje, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni lekar, zbog bolova u ledjima i gubitka osećaja u nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: