Krizni štab "prelomio" FOTO/VIDEO

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa saopštio je nove odluke nakon sednice.

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.04.2021.

06:40

Krizni štab
Foto: B92.net/J.J.

Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole. Predrag Kon: Situacija više nije vanredna.

Član Kriznog štaba koji se nakon sednice obratio medijima dr Predrag Kon je kazao i da se kao podrška turizmu, izjednači cena PCR testiranja na virus za strane i domaće državljane.

Naveo je da je odlučeno da pripreme za održavanje Beogradskog maratonu u junu mogu da počnu.

"Za ostalo će se videti, zavisi direktno od situacije. Što se tiče drugih mera, nema nikakvih promena. Ostaje kao što je i do sada bilo i to je ono što je danas bilo na ovom sastanku", rekao je Kon novinarima u Palati "Srbija".

Istakao je da je povećan broj otpusta u bolnicama Srbije u odnosu na broj prijema, da situacija više nije vanredna, ali da jeste nepovoljna.
Foto: B92.net/J.J.
On je naveo i da od nas zavisi kojom će brzinom padati broj novoobolelih, a da onda automatski dolazi do većeg popuštanja mera.

Istakao je da je cilj da što pre dođemo do tri ili 3,5 miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv koronavirusa, a da je broj onih koji su do sada primili drugu dozu premašio 1,2 miliona.

Ono što jeostalo da se "popusti" od mera koje su na snazi je otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kafića i restorana unutar tržnih centara i vraćanje starijih osnovaca i srednjoškolaca sa onlajn nastave, na kojoj su već meseca dana, u školske klupe.

Prema podacima od srede u 15 sati, u Srbiji je registrovano 3.154 novozaraženih, preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima je 247 obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: