"Moramo proširiti ovo, sledeće godine biće pakao"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Institut za virusologiju i serume "Torlak", gde je uručio vakcine za Republiku Srpsku.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.04.2021.

07:40

Screenshot Tanjug/Live/Youtube

RS je dobila vakcine Astrazeneke, i to 10.000 doza.

Donaciju je preuzeo predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je s Vučićem, ali i s ministrom zdravlja Srbije, u poseti "Torlaku".

Na početeku posete zaposleni su predsedniku pokazali plan "Torlaka", odnosno šta se i u kom delu te nacionalne ustanove radi, a Vučić je izjavio da je to veoma važno za sve građane Srbije i da je neophodno da Srbija uloži više novca kako bi se kapaciteti "Torlaka" proširili.

"Moramo proširiti ovo", rekao je on i saradnicima poručio da na sutrašnji sastanak u Predsedništvu pozovu dve osobe iz "Torlaka" koje bi mogle da zatraže novac za "Torlak".

"Nije problem u novcu, zdravstvo je jedan od četiri stuba moći države i sve što treba da se uradi je ulaganje u to. To je najvažnije. Već sada vam kažu - biće pakao sledeće godine nabaviti vakcine protiv gripa, i ja sam to čak čuo", kazao je Vučić.

On je potom predsedniku RS Miloradu Dodiku pokazao komponentu jedan ruske vakcine sputnjik V, a zatim je upitao da li sme da uzme jednu da je ponese za uspomenu u kabinet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: