"Ako povučemo priznanje Kosova, pašće vlada"

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za deo stanovništva te zemlje pitanje Kosova i Metohije emotivno i da smatraju da je to neotuđivi deo Srbije.

Izvor: B92, RTCG

Nedelja, 07.03.2021.

17:00

EPA/BORIS PEJOVIC

"Taj deo našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao saglasnost da se to desi. Ali, sve je završeno pre mog dolaska u vladu i pre ove vlade", navodi Krivokapić.

Kaže i da kada bi doneli sada odluku da se priznavanje nezavisnosti Kosova povuče, Vlada bi pala na prvom sledećem skupštinskom zasedanju.

"DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama", kaže Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: