Zakazana hitna sednica Kriznog štaba

Sutra u 12 sati biće održana sednica Kriznog štaba na koj će se raspravljati o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji i mogućim novim merama.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

18:52

Zakazana hitna sednica Kriznog štaba
Foto: EPA/Christian Bruna

Kako se navodi, glavna tema sastanka mogla bi da bude i povratak naših građana iz inostranstva za predstojeće praznike.

Pored toga, na sastanku kriznog štava razgovaraće se o tome da li će o tome na koji način će se kontrolisati naši građani koji se vraćaju u Srbiju iz inostranstva, kao i to da li će morati da imaju obavezan PCR test ili natigenski test, ili je dovoljno da budu pod nadzorom.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva korona virusa od 15.508 testiranih.

U poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

Premijerka Ana Brnabić rekla je juče da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja korona virusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

"Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama", istakla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: