Upozorenje RHMZ-a na nepogode, crveni i narandžasti meteoalarm na snazi

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na nepogode u subotu,

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

12:10

Upozorenje RHMZ-a na nepogode, crveni i narandžasti meteoalarm na snazi
Getty Images/Jack Taylor / Stringer

Kako su najavili meteorolozi, do kraja dana biće nestabilno, lokalnim sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

"U naredna dva sata promenlјivo mestimično sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom koji će biti intenzivniji u istočnim i južnim predelima, dok će na zapadu, u Sremu i Bačkoj biti pretežno sunčano", najavio je RHM u 16.05 sati.

Ranije danas je RHMZ izdao hitno upozorenje za period od 13.16 do 14.16 sati.
Printskrin RHMZ
Na sajtu RHMZ-a upaljeni su crveni i narandžasti meteoalrmi.

Narandžasti znači - vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Crveni znači - vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: