"Zaraženo devet zdravstvenih radnika, jedan lekar je preminuo"

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na koronavirus pozitivno 9 zdravstvenih radnika te ustanove, a jedan lekar je preminuo.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

11:42

Ilustracija: Getty/LaurenDeCicca

Petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali iz te regionalne ustanove na kućnom lečenju.

"Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema.

"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".

"Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdravstvenom ustanovom", rekao je Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: