Borba za grad Sarakib u Idlibu; "Teroristi pokrenuli ofanzivu, upotrebili desetine bombaša-samoubica"

Jedinice nelegalnih oružanih bandi uz podršku turske vojske pokrenule su ofanzivu na grad Sarakib u sirijskoj provinciji Idlib.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2020.

10:30

Borba za grad Sarakib u Idlibu;
Ilustracije: Getty Images/Chris McGrath

Javila je sirijska državna agencija SANA.

"Terorističke grupe upotrebile su desetine bombaša-samoubica i miniranih automobila u zapadnom pravcu Sarakiba, koristeći jaku vatrenu podršku turskih snaga", navodi agencija.

U saopštenju se dodaje da se vode žestoke bitke između sirijske vojske i terorista. Vladine snage vode intenzivnu artiljerijsku paljbu, desetine terorista je likvidirano, a nekoliko oklopnih vozila uništeno.

Ranije su turski mediji javili da je sirijska "umerena opozicija" preuzela kontrolu u gradu Sarakib, ali je kasnije vojni izvor demantovao ove izveštaje. Prema navodima izvora, "napadi militanata na grad uspešno su odbile vladine snage" i on je pod potpunom kontrolom sirijske vlade.

U gradu se "uprkos redovnim napadima terorista, nastavlja uklanjanje mina i priprema za obnovu civilnog života", prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: