SAD potvrdile pad američkog aviona

Vrhovni oficir američke vojne avijacije Dejvid Goldfejn potvrdio je pad američkog aviona tipa Bombardije E-11A u Avganistanu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

19:14

SAD potvrdile pad američkog aviona
Getty Images/Al Messerschmidt

On nije objasnio uzrok pada i izjavio je da podaci o žrtvama nisu dostupni, navodi Sputnjik Internešnel.

"Izgleda da smo izgubili jedan od naših aviona. Ne znam koja je situacija sa posadom", izjavio je Goldfejn, nekadašnji pilot lovca F-16c oborenog iznad Srbije.

Portparol američkih snaga u Avganistanu pukovnik Soni Leget, izjavio je da nema indikacija da je avion oborila neprijateljska vatra. Talibani su ranije tokom dana preuzeli odgovornost za obaranje aviona u provinciji Gazni, u centralnom delu Avganistana, koju delom kontrolišu talibani.

Na Internet je postavljen snimak oborenog aviona koji pokazuje da je avion obeležen oznakama karakterističnim za američku vojsku.

Takođe, objavljena je i fotografija američkog aviona, sa serijskim brojem koji odgovara onom sa snimka, objavljena je na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: