Tuča na auto-putu, povređeni navijači i policajac VIDEO

Veliki broj navijača i jedan policajac povređeni su u tuči navijača Partizana oko 15 h na naplatnoj rampi "Nais", rečeno je u niškoj Hitnoj pomoći agenciji Beta

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

16:38

Tuča na auto-putu, povređeni navijači i policajac VIDEO
Ilustracija: Tanjug / Tanja Valiæ

"Veći broj navijača naše ekipe zbrinule su na licu mesta i oni su odbili da budu prebačeni do Kliničkog centra. Do Kliničkog centra prebačeni su jedan policajac sa povredom noge i navijač sa povredom glave", kazali su u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, svi povređeni imaju lakše telesne povrede, uglavnom glave, ruku i nogu.
B92
Dve frakcije "navijača" fudbalskog kluba Partizan sukobile su se oko 15h na auto-putu Beograd-Niš, a krenuli su na utakmicu finala Kupa Srbije protiv lučanske Mladosti u Surdulici koja počinje u 19h.

Prema rečima očevidaca, policija je uspela da razdvoji sukobljene grupe navijača, a veliki broj ekipa Hitne pomoći ukazuje pomoć povređenima.

Prema nezvaničnim informacijama, navijači su u tuči koristili baklje, kamenje i letve, zbog čega je privremeno zatvoren pravac ka Leskovcu.

Saobraćaj na auto-putu Beograd-Niš, koji je zbog tuče bio obustavljen u smeru od Beograda ka Nišu, normalizovan je, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Policijski sindikat Srbije osudio je napade navijača i huligana na policajce u sukobu kod naplatne rampe Nais kod Niša.

Sindikat je naveo da je u sukobu povređen policajac, ;koji je pokušavao da spreči eskalaciju nemira.

Predsednik PSS je rekao da je postalo "normalno i dozvoljeno da se napadaju policajci" i pozvao policajce da ne rizikuju svoje živote i čast u državi koja ih ne štiti "koja ne staje na njihovu stranu, već naprotiv, staje na stranu napadača i izgrednika".

"Izgleda da je postalo dozvoljeno da se napadaju policajci... To rade pripadnici navijačkih grupa i osobe sa kriminalnom prošlošću. Kada nema sudskog epilog za gotovo nijedan napad na policajce, niko ne sme ili nema odobrenje da im se suprostavi, dolazimo do toga da kriminalci i huligani ne prezaju ni od čega, jer znaju da neće biti osuđeni. Zato apelujemo na naše kolege policajce, da ne rizikuju svoje živote i čast u državi koja ih ne štiti", rekao je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: