Slučaj studenta Marka P.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2009.

17:39

Default images

Profesori iz komisije ocijenili su rad Marka P. čistom desetkom, a Fakultet ga je proglasio i najboljim diplomskim radom ove akademske godine. Malo tko bi, međutim, za njega čuo da ga javnosti nije predstavila službena radio stanica Crkve.

Srpskim čitateljima vijest ne bi bila osobito neobična, da iz nje za ovu priliku nije ispušteno nekoliko važnih detalja. Marko P. je punim imenom Marko Prešern, i student je Fakulteta društvenih nauka Univerziteta u Ljubljani. Diplomski rad kojim hrabro potkapa same temelje suvremene slovenske povijesti i državnog prava desetkom su ocijenili slovenski profesori, najboljim ga je radom proglasio slovenski fakultet, a promoviralo Radio Ognjište, radio-stanica slovenske Crkve.

Nama na Balkanu, na čelu s državotvornim profesorima iz patriotskih tabloida, student Marko Prešern očitao je takvu lekciju iz društvenih znanosti, prava, rodoljublja, civilnog društa i slobode da obrazi još zvone. Kad, naime, hrvatski student napiše diplomski rad o likvidacijama Srba u Vukovaru, a bošnjački dobije desetku za rad o Kazanima, kad kosovski student diplomira na zločinima OVK nad Srbima, a srpski fakultet najboljim u akademskoj godini proglasi diplomski rad o političko-pravnoj utemeljenosti kosovske nezavisnosti, i kad o svemu tome oduševeljeno budu javljali crkveni mediji, bit ćemo možda zdravo društvo, u istom mileniju sa Slovencima.

Do tada, slobodno se rugajte bečkim konjušarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: