Nikolić kovertirao ostavku u SNS

Lider SNS Tomislav Nikolić obavestio je članove Glavnog odbora SNS-a da je kovetirao ostavku na mesto predsednika stranke ukoliko bude postao predsednik drzave.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 09.05.2012.

16:14

Default images

On je to učinio na sednici GO koja se održava u Sportskom centru Šumice u Beogradu. Sednica je zatvorena za javnost.

"Moje dužnosti u stranci mora da preuzme neko drugi. Srbiji je potreban drugačiji predsednik od onakvog kakvog je imala do sada. Potreban je predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova stranka", naveo je Nikolić.

On je naveo da će se, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, posvetiti državi i državnim poslovima, jer je njegova prva odgovornost prema građanima, a ne prema stranci, saopštila je SNS.

"Sa ponosom ću biti predsednik svih građana i učiniću sve da i oni budu ponosni na mene", rekao je Nikolić.
Tomislav Nikoliæ ulazi u Sportski centar Šumice (Foto: Tanjug)
Nikolić je ocenio je i da je Srbiji potreban predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova politička stranka.

Nikolić je rekao da će prva dužnost novog predsednika biti da ujedini zemlju i da je on spreman da razgovara sa svima "kako bismo ponovo ujedinili Srbiju i formirali vladu koja bi radila u interesu građana, a ne samo jedne političke stranke".

On je rekao da će budućnost nove vlade zavisiti išključivo od rezultata drugog kruga predsedničkih izbora i da će on, ako postane predsednik, u svakoj vladi, bez obzira ko je bude činio, biti glas naroda.
Funkcioneri SNS-a dolaze na sednicu Glavnog odbora stranke (Foto: Tanjug)
"Osiguraću da toj vladi na prvom mestu bude interes građana, a ne stranaka i zalagaću se da prioritet te vlade budu nova radna mesta, obračun sa korupcijom i borba protiv političkih privilegija", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, to može postići jedino tako što će svoje obaveze kao predsednik SNS predati nekom drugom.

"Sve ovo mogu da obećam i vama i svim građanima Srbije, a izazivam Borisa Tadića da obeća isto to jer do sada nije poštovao ni Ustav ni gradjane Srbije", rekao je Nikolić obraćajući se članovima glavnog odbora SNS .

Sednici GO SNS, pored ostalih, prisustvuju Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Vladimir Cvijan, Dobrivoje Budimirović Bidža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: