"Napuštam politiku ako traže KiM"

Lider koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić kazao da će napustiti politiku ako neko od njega bude tražio da se odrekne Kosova zarad ulaska Srbije u EU.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2012.

20:42

Default images

"Želimo da živimo bolje i da budemo u Evropskoj uniji, ali ne pod nemogućim uslovima, a to je da damo Kosovo. Sa takvim teretom, ništa nam ne vredi bolji život", izjavio je Nikolić na tribini u Čajetini.

Lider Srpske napredne stranke, koji danas u predizbornoj kampanji obilazi Zlatiborski okrug, kaže da je za Kosovo "potrebno tražiti drugo rešenje, jer nam do ulaska u EU predstoji put od 8 do 10 godina".

Nikolić je naveo i da će, ako SNS pobedi na izborima, doći do "rata protiv kriminalaca i kriminala ko god da ga vrši - država, funkcioneri, šverceri, oni što prodaju drogu".

"To ćemo da iskorenimo i hoću da deca idu mirno ulicom", naglasio je Nikolić.

Nikolić je obećao pristalicama da će se u Srbiji, ako SNS dođe na vlast, živeti još neko vreme siromašno, ali časno i pošteno.

Po njegovim rečima, Srpska napredna stranka će ukoliko pobedi na izborima, zaustaviti praksu zaduživanja Srbije.
"Moramo to da uradimo zbog vaše budućnosti, da ne biste vraćali tuđe dugove i bili bez perspektive za normalan život u svojoj zemlji",naglasio je Nikolić.

Na tribini u Čajetini lider koalicije"Pokrenimo Srbiju" apelovao je na pristalice narodnjaka da shvate važnost ovih izbora kako bi umesto po njemu, loše vlasti i loših ljudi, na čelo zemlje došli bolji.

SNS će u postizbornu koaliciju ući sa svima koji hoće da rade i da im se priključe u ratu protiv korupcije i kriminala, naglasio je Nikolić.
On će do kraja dana obići Bajinu Baštu i Užice.

Nikolić je ranije danas posetio i Novu Varoš gde je okupljenima rekao da je Srbija zemlja siromaštva, velikih nepravdi i zemlja u kojoj samo vlast ne zna šta treba da se čini kako bi se to stanje promenilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: