Američke firme traže kraj trgovinskog rata: Preko 660 firmi potpisalo pismo Beloj kući

Grupa firmi poslala je pismo Beloj kući tražeći od nje da ne uvodi dodatne tarife na kineski uvoz i da se postigne trgovinski sporazum sa zvaničnim Pekingom.

Svet

Izvor: B92

Petak, 14.06.2019.

07:59

Američke firme traže kraj trgovinskog rata: Preko 660 firmi potpisalo pismo Beloj kući
Foto: Depositphotos/ruskpp

Pismo je potpisalo preko 660 trgovačkih firmi, uključujući Target, Volmart, Kostko, Džej-Si Peni i Ikeu.

Te kompanije složne su u tome da bi vašingtonska administracija trebalo da reši probleme “nekorektne trgovinske prakse, kršenja prava na intelektualnu svojinu, prisilnog transfera tehnologije i druge”, kao i da bi trgovinski partneri Sjedinjenih Država trebalo da slede globalna pravila.

“Ostajemo zabrinuti za eskalaciju ‘milo za drago’ tarifa. Iz prve ruke znamo da će dodatne tarife imati značajan, negativan i dugoročan efekat na američke biznise, farmere i ekonomiju SAD u celini. Proširenje tarifa nije efikasno sredstvo za promenu nekorektne trgovinske prakse Kine”, kaže se u pismu koje su kompanije potpisale.

Firme time podstiču administraciju u Vašingtonu da “pregovaraju sa Kinom u cilju postizanja snažnog dogovora kojim bi se rešila dugotrajni strukturni problemi, poboljšala globalna konkurentnost Sjedinjenih Država i ukinule tarife.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: