"Razočaran sam, više ne verujem Masku"

Stiv Voznijak poznat je kao jedan od kritičara Ilona Maska i njegove kompanije Tesla. Ili je bar to bio dok Mask nije počeo da krši sopstvene rokove.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

18:00

(Foto: Getty images)

Naime, Voznijak zamera Masku što stalno odlaže implementaciju sistema za autonomnu vožnju. Kako je Voznijak naveo u svom nedavnom izlaganju na jednom biznis forumu u Švedskoj, rokove za njegovu ugradnju je diktirao sam Mask pa je zbog stalnih odlaganja posebno razočaran u Maska i njegovu kompaniju jer ne poštuju sopstvene rokove.

Razočaran je do te mere da je čak izjavio kako više ne veruje ni u šta što izjavi Mask ili što dolazi iz Tesle. Podsetimo, Mask je najavio još 2016. godine kako će Tesla sama da vozi od zapadne do istočne obale. Ali, zatim je događaj prolongiran za 2017, pa za početak 2018, a sada i za nepoznati termin u budućnosti.

Nadalje, Voz je optužio Maska da precenjuje svoju tehnologiju za autonomnu vožnju i da koristi jeftinu taktiku kako bi odbacio odgovornost za greške. Poslednje se odnosi na Teslino odbacivanje odgovornosti kada dođe do nesreće. Naime, iz kompanije tada redovno stižu izjave kako je sve još u Beti te da stoga nisu odgovorni za greške i da bi sami korisnici trebalo više da paze.

Ipak, Voz neće potpuno da odustane od Tesle, šta više ističe kako u svojoj garaži ima dva automobila Tesla S i da obožava da ih koristi kada ide na dalja putovanja.

Voznijak je istakao i činjenicu kako su Maska i Teslu već pretekli Audi i BMW koji u svojim ličnim automobilima već imaju implementirane napredne sisteme za autonomnu vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: