Svet

Petak, 08.12.2017.

12:44

Neverovatan potez princa: Hapsi redom, a on...

Saudijski princ Mohamed bin Salman koji je ušao u borbu protiv korupcije kupio je najskuplju sliku na svetu od 450 miliona dolara.

Izvor: B92

Neverovatan potez princa: Hapsi redom, a on...
(Foto: Getty images)

VSJ piše da je misteriozni kupac zapravo princ prestolonaslednik a da je princ Bader Bin Abdulah bih Mohamed bin Farhan al Saud poslat kao njegov punomoćnik koji je iskeširao 450 miliona dolara za "Salvatora Mundija" Leonarda da na aukciji u kući Kristiz u novembru.

Predstavnici Kristiza pokušali su da identifikuju princa i njegov izvor finansija pre prodaje, nakon što je dao depozit od 100 miliona dolara kako bi se kvalifikovao za aukciju. Pritisnut, Bader je kratko rekao da se bavi nekretninama i da je jedan od 5.000 prinčeva u svojoj zemlji.

Međutim, VSJ piše da je princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman pravi vlasnik i da je samo ovlastio Badera za kupovinu.

Princ Bader, dalji rođak saudijske kraljevske porodice, generalno nije poznat kao kolekcionar umetnina ili kao neko sa velikim izvorom bogatstva.

Američki zvaničnici, navodno, i te kako vode računa kako 32-godišnji princ troši svoj novac u trenutku kada je pokrenuo akciju protiv korupcije u kraljevstvu bogatom naftom.

"Potez princa koji troši toliko novca da kupi sliku kada bi trebalo da vodi anti-korupcijsku akciju je neverovatan", rekao je Brus Ridel bivši oficir CIA i vodeći stručnjak za politiku u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: