Pakt Rusije i Izraela, našli rešenje za jaz cena

Rusija i Izrael planiraju da uskoro potpišu sporazum o slobodnoj trgovini, prenose izraelski mediji izjavu zvaničnika Kremlja ruskoj novinskoj agenciji Tass.

Svet

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

11:54

Pakt Rusije i Izraela, našli rešenje za jaz cena
(Foto: Thinkstock.com)

Zamenik ruskog ministra poljoprivrede Sergej Levin rekao je da su diskusije o tome sa izraelskim kolegama napredovale do tačke da se očekuje postizanje sporazuma.

"Diskutovali smo o izgledima za formiranje zone slobodne trgovine koju vlada planira da stavi na papir u najkraćem mogućem periodu," izjavio je Levin.

Vesti o skorom sporazumu potvrdio je i izraelski ministar poljoprivrede Uri Ariel. Dve strane su se dogovorile o recipročnoj kupovini poljoprivrednih proizvoda, osnivanju zajedničkih kompanija i uvođenju visoke tehnologije u poljoprivredu, rekao je Levin.

Rusija takođe planira da poveća količinu pšenice, mesa i jaja koje prodaje u Izrael, a da zauzvrat deli saznanja iz oblasti tehnike.

Izraelski zvaničnici izjavili su za tiražni list Maariv da je ministar Ariel putovao u Rusiju sa poslanikom iz opozicione partije centra Ješ atid (Ima budućnosti) Joelom Razvozovom, a u razgovorima je učestvovao i izraelski ambasador u Moskvi Cvi Hajfec.

Ariel se saglasio sa zamenikom ruskog premijera Arkadijem Dvorkovičem da će sporazum o slobodnoj trgovini biti potpisan do kraja ove kalendarske godine.

Rusija i Izrael planiraju da osnuju tehnološki demonstrativni centar sa sedištem u Moskvi, rekao je Ariel za Tass, objasnivši da izraelski izvoz u Rusiju opada zbog devalvacije rublje.

On je sugerisao da bi Izrael želeo rešenje za jaz u cenama kako bi se ohrabrio uvoz i izvoz.

Dve strane su se takođe dogovorile o penzijama ruske vlade za Izraelce koji su se uselili iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: