Treća Kalcedonija, posao za 325

Italijanska Kalcedonija otvorila je u Rumi svoju treću fabriku u Srbiji - Adrijana teks, u kojoj je zaposleno 325 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

13:42

Default images
Foto: Tanjug

Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i Italijanski ambasador Đuzepe Manco koji su istakli značaja ne samo ove nego i derugih investicija iz Italije ali i ekonomske saradnje dve zemlje.

Vučić je kazao da bi otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU bilo bi dodatni stimulans za sve investitore i znak da će se još sigurnije i bolje osećati u Srbiji.

On se zahvalio šefu italijanske diplomatije Paolu Đentiloniju i Vladi Italije na pomoći u Briselu i naveo da očekuje otvaranje prvih poglavlja, a sa njima i nove investicije i otvaranje novih pogona, fabrika i radnih mesta.

Premijer se obratio zaposlenima od kojih su u većini žene, poželeo im srećan rad, ali i zahvalio što svojom marljivošću i u ovoj i drugim kompanijama doprinose razvoju.
Foto: Tanjug
U ovom trenutku stalni posao dobila su 264 radnika, još 61 ima posao na odredjeno vreme, a premijer se nada da će u novoj fabrici biti posla za 600 ljudi, što je za Rumu i ovaj deo Srema od velikog značaja.

Otvaranjem ove fabrike, medjutim, kako je naveo, neće biti rešeni svi problemi u Rumi, posebno ne u Sremu, ali je, dodao je, u Rumi i u Pazovi u poslednje dve godine urađeno izuzetno mnogo.

Zahvalivši još jednom ambasadoru Italije Djuzepeu Mancu, s obzirom da investitori iz te zemlje dolaze uz njegovu i podršku Vlade Italije, Vučić je poručio da moramo da budemo još pažljiviji i vredniji, da ne kukamo i gledamo u prošlost i žalimo za nekim vremenima.
Foto: Tanjug
Zaposlene u pogonu Kalcedonije zamolio je da pomognu da se obezbedi posao i za one koji ga do sada nisu dobili, napomenuvši da je zakonskim rešenjima i svim drugim što je urađeno obezbeđen drugačiji i bolji ambijent za poslovanje i investicije u Srbiji.

"A biće još bolji i mnogo pre kraja mandata ove vlade Srbija će biti drugačija", poručio je premijer.

Manco je rekao je da se Srbija nalazi u vremenu kada treba da se finansijski konsoliduje te da italijanske firme u Srbiji mogu da pomognu da se to bolje učini. "Drago mi je da vidim ovde italijansko preduzeće koje se razvija i veoma mi je drago da vidim italijansko predizeće koje raste tako što ulaže na različita inostrana tržišta", rekao je Manco.
Foto: Tanjug
Istakao je i da rast italijanskih preduzeća u Srbiji istovremeno vodi donosi rast i u Srbiju.

Podsetio je i da je srpski premijer u ponedeljak boravio u briselu gde je ucestvovao na skupu "Prijatelji Srbije", te da je upravo želja Italije bila da se tim skupom "u jednom prijateljskom abijanetu pomogne Srbiji u njenom razvoju".

Fabrika se nalazi na površini od 9.000 kvadratnih metara, klimatizovana je i moderno opremljena savremenim mašinama i proizvodnom opremom, a ukupna vrednost investicije iznosi 10 milona evra.

Kalcedonia grupa 2011. godine odlučila je da proširi proizvodnju kupaćih kostima na teritoriju Srbije, a kompanija Adrijana tekst osnovana je početkom 2012. godine.

Ovo je treća fabrika Kalcedonija grupe u Srbiji, a uskoro će biti otvorena i četvrta u Apatinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: