Od MMF tražimo zaštitu za 25 firmi

Vlada Srbije zatražila je od MMF-a odobrenje za produžetak roka za zaštitu 25 strateških firmi od naplate potraživanja poverilaca u narednih godinu ili dve.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

12:55

Default images
Foto: Tanjug

To je novinarima u Privrednoj komori Srbije izjavio ministar privrede Željko Sertić i dodao da je ukupno 97 firmi pod zaštitom od naplate potraživanja, a da po važećem zakonu taj rok ističe 31. maja.

"Jer, 31.maja kada padne zaštita, ta preduzeća mogu da odu direktno u likvidaciju", rekao je on i dodao da to nikako ne bi bilo dobro da se desi zato što ozbiljno može da utiče na ekonomiju zemlje.

On je rekao da sa MMF-om Vlada razgovara da se rok za zaštitu produži u narednih godinu-dve jer su u toj grupi veoma važna preduzeća, kao što je na primer Petrohemija.

"Moramo da imamo posebnu pažnju prema 20-25 firmi kojima ćemo pokušati da obezbedimo neku vrstu zaštite kako bismo napravili adekvatne modele da ta preduzeća ili u delovima rasprodamo ili da kroz restrukturiranje nastave da žive jer u ovom obliku to nije moguće", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: