Srbija

Petak, 27.02.2015.

13:48

Dobro je što stiže luksuzni brend

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je jako dobra vest najava austrijskog koncerna Svarovski da proizvodnju koncentriše na Austriju i Srbiju.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug, ilustracija

On je novinarima u PKS, na prezentaciji Biznis portala za mala i srednja preduzeća, kazao da će ta odluka "Svarovskog" privući i druge investitore.

I direktor Projekta USAID za bolje uslove poslovanja, Džo Lauter kazao je da je veoma žnačajno što globalno prepoznatljiv brend luksuznih proizvoda, kao što je "Svarovski", seli proizvodnju u Srbiji.

On je novinarima u PKS-u kazao da to znači da Srbija postaje konkurentnija i značajna destinacija i u njoj je mnogo lakše poslovati.

"Menja se percepcija Srbije i ona postaje atraktivnija destinacija za strane investitore. Prethodnih godina se u Srbiji značajno promenilo i poslovno okruženje", naglasio je Lauter.

Kompanija "Svarovski", kako su preneli mediji, saopštila da će u Jingšangu, u Kini, zatvoriti 200 radnih mesta, a u Češkoj 75, dok će proizvodnju koncentrisati i unaprediti u Vatensu (Austriji) i Srbiji.

"Svarovski" u Subotici gradi fabriku koja, kako je najavljeno, treba da počne da radi sredinom ove godine i zaposli 600 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

16 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

1 d

Podeli: